Adolescentul din Orhei, care şi-a ucis amicul minor pentru o consolă video, şi-a aflat sentinţa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adolescentul din Orhei, care şi-a ucis amicul minor pentru o consolă video, şi-a aflat sentinţa

Adolescentul din Orhei, care şi-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox a fost condamnat la 10 ani şi 6 luni închisoare. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura raionului Orhei i-a demonstrat vina pentru două capete de acuzare: tâlhărie şi omor intenţionat.

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din oraşul Orhei, unde inculpatul, în vârstă de 14 ani, şi-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuţit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox şi a plecat, abandonând cadavrul victimei.

În dimineaţa următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârşite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp însă a fost reţinut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului.
Potrivit experţilor, inculpatul a înjunghiat victima de cel puţin 15 ori, iar fiind audiat de procurori şi-a recunoscut vina.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, reprezentantul legal al inculpatului minor a fost obligat să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 410 mii lei şi iar încă 9400 de lei pentru cheltuieli judiciare – în folosul statului.

Sentinţa este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI