Administratorul unui bloc de locuit din Chişinău, reţinut de CNA şi procurori pentru o mită de 24 000 de euro
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Administratorul unui bloc de locuit din Chişinău, reţinut de CNA şi procurori pentru o mită de 24 000 de euro

Administratorul unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei a fost reţinut în flagrant de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în timp ce primea 24 000 de euro mită de la reprezentantul unui agent economic. Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruţi pentru că administratorul blocului să-şi pună semnătura pe actul de recepţie finală a lucrărilor de mansardare şi de reparaţie a casei.

În fapt, bănuitul i-ar fi cerut agentului economic un apartament, la mansardă, sau contravaloarea în bani a acestuia în schimbul semnăturii sale pe procesul verbal de recepţie finală a lucrărilor. Acesta l-ar fi condiţionat pe denunţător că nu va semna actele până nu-i va da apartamentul sau 24 000 de euro - preţul de piaţă a imobilului nou construit.
 
Pe cazul dat a fost pornită o urmarire penală, ofiţerii CNA fiind sprijiniţi şi de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, dat fiind faptul că bănuitul este fost poliţist. Reţinerea a avut loc în biroul de serviciu al administratorului, iar banii au fost predaţi benevol la somaţia procurorilor anticorupţie şi a ofiţerilor Centrului.
 
În prezent, bărbatul se află în custodia CNA pentru 72 de ore şi este cercetat pentru luare de mită. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 4350 la 6350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 10 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI