Administratorul unei firme va fi judecat pentru abuz de serviciu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Administratorul unei firme va fi judecat pentru abuz de serviciu

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi transmiterea spre examinare în judecată a unei cauze penale pornită de către ofiţerii CNA, conform elementelor infracţiunii prevăzute de art. 335 alin. (1) din Codul penal, pe faptul abuzului în serviciu, comis de către factorii de decizie ce administrează o companie.


Conform materialelor cauzei,  Direcţia Educaţie Tineret şi Sport din mun. Chişinău, a efectuat o licitaţie publică privind achiziţionarea utilajului tehnologic pentru dotarea cantinei unui liceu din capitală. În baza deciziei grupului de lucru, câştigători au fost desemnaţi 2 agenţi economici, DETS încheind cu aceştia contracte de achiziţie a utilajului tehnologic, prin care în schimbul sumei de aproximativ 500 mii de lei, antreprenorii se obligau să livreze utilajul pentru cantina liceului.

În acest sens, administratorul unuia din agenţii economici contractaţi, în scopul obţinerii unor beneficii materiale pentru sine, a organizat procurarea utilajului contractat, livrând o parte din bunuri fără certificate de conformitate, şi prezentând semne de uzură, acestea dovedindu-se a fi anterior exploatate, apoi reutilate sau reparate în condiţii artizanale. 

Prin acţiunile sale abuzive de livrare a bunurilor uzate, suma totală acestora fiind de 57 mii de lei, antreprenorul a prejudiciat considerabil Direcţia Educaţie Tineret şi Sport. În vederea reparării prejudiciului cauzat, DETS a înaintat o acţiune civilă în instanţa de judecată.

De menţionat că, învinuitul şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia, iar dacă instanţa va decide astfel, acesta riscă o pedeapsă închisoare de pînă la 3 ani sau amendă, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI