Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a depus recurs împotriva hotărârii de eliberare condiţionată a lui Vlad Filat

Administraţia Penitenciarului 13 a depus astăzi un recurs împotriva hotărârii de eliberare condiţionată a lui Vlad Filat. Asta, deşi o comisie din acelaşi penitenciar a făcut demersurile pentru eliberarea sa. Decizia finală de eliberare a fost emisă pe 3 decembrie, de Judecătoria Chişinău, în baza unei sentinţe CEDO dar şi a legii care permite reducerea pedepsei. 

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a confirmat că s-a făcut recurs în cazul eliberării lui Vlad Filat.
 
„Da, Penitenciarul 13 a înaintat un demers prin care a solicitat suspendarea deciziei executării hotărârii anterioare a instanţei de judecată”, a declarat Oleg Pantea.

Un astfel de scenariu, privind înaintarea unui recurs, l-a admis şi Vlad Filat. El susţine că decizia pe care o va lua noua administraţie şi ulterior instanţele de judecată va fi un test pentru justiţie.

„Pe mine personal m-ar mira enorm dacă instituţia care a înaintat un demers motivat pentru eliberarea condiţionată în baza căruia s-a emis o încheiere judecătorească, peste o perioadă de timp, nu întâmplător după ce consiliul superior al securităţii îşi va schimba poziţia şi va veni cu un alt demers. Orice este posibil”, a declarat Vlad Filat.

Judecătoria Chişinău a admis, pe trei decembrie, demersul administraţiei Penitenciarului nr. 13 şi l-a eliberat condiţionat, înainte de termen, pe fostul premier Vlad Filat. El avea o sentinţă de reducere de pedeapsă de un an şi 10 luni şi s-a considerat că a efectuat două treimi din pedeapsă.

Amintim că ieri, fostul primar interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost demis, fiind numit un conducător interimar nou: Vladimir Cojocaru. 

Lipsit de imunitate parlamentară şi arestat în octombrie 2015,  Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Denunţul a fost făcut de Ilan Şor. Pe rolul Judecătoriei Chişinău se află acum un al doilea dosar penal pe numele lui Vlad Filat, în care este acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.
Similare
RECOMANDĂRI