Adinistratorul unui hostel din Chişinău şi o tânără, cercetaţi penal pentru trafic de copii în scop de exploatare sexuală
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Adinistratorul unui hostel din Chişinău şi o tânără, cercetaţi penal pentru trafic de copii în scop de exploatare sexuală

Administratorul unui hostel din Chişinău, de 40 de ani, şi o femeie de 21 de ani din Rîşcani, sunt cercetaţi penal, fiind suspectaţi de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

În rezultatul investigaţiilor, s-a stabilit că la finele anului 2019 o minoră de 17 ani, originară dintr-o localitate din sudul ţării şi care face parte dintr-o familie monoparentală, a fost recrutată de suspectă prin intermediul reţelelor de socializare.
 
Astfel, femeia a convins minora să vină în Chişinău şi i-a propus să locuiască cu ea în apartament, fără nici o obligaţie, având scopul de a o determina să presteze servicii sexuale contra plată clienţilor identificaţi prin intermediul site-urilor de anunţuri.

Pentru un act sexual, organizatoarea speluncii primea de la clienţi de la 500 la 800 de lei, minora deservind de la 3 la 7 clienţi zilnic.
 
La data de 4 martie curent, traficanta a fost reţinută de către angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, ulterior fiind plasată sub control judiciar. În urma cooperării cu autorităţile de aplicare a legii a fost stabilit şi un complice al acesteia. Este vorba despre administratorul unui hostel din Chişinău, anterior condamnat. Acesta le aproviziona cu droguri, iar în schimbul acestora el şi prietenii săi beneficiau de servicii sexuale oferite de minoră.
 
În urma percheziţiei efectuate în hostelul în care locuieşte bărbatul au fost depistate şi ridicate: un pistol cu gaz, fără permis; un cartuş de vânătoare, inscripţii de ciornă care reflectă activitatea economică practicată în perioada pandemiei, 1150 euro, 500 dolari, 500 de lire sterline şi 15 300 lei  nereflectaţi în evidenţa contabilă, telefonul mobil şi notebook-ul suspectului.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 206 al.3, lit. b (1) din Codul Penal al Republicii Moldova „Trafic de copii”. Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani. Oamenii legii continuă cercetările, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate în acest caz, precum şi identificarea altor tinere recrutate de către suspecţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI