259 de perechi de încălţăminte, suspecte a fi contrafăcute, au fost scoase din circuitul comercial
Sursa foto:Serviciul Vamal al Republicii Moldova Vizualizari:

259 de perechi de încălţăminte, suspecte a fi contrafăcute, au fost scoase din circuitul comercial

259 de perechi de încălţăminte, marcate cu inscripţiile unor branduri renumite, au fost depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal în urma unor controale efectuate la două puncte comerciale din Chişinău. Proprietarii buticurilor care nu au putut prezenta niciun act de provenienţă a bunurilor au fost documentaţi.

Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor depistate ajunge la peste 250 de mii de lei.

Loturile au fost reţinute. În cazul în care se va stabili că articolele de încălţăminte sunt contrafăcute, titularul de drept poate alege între a le distruge sau a le oferi gratuit, în funcţie de natura lor, unor instituţii publice, inclusiv din sistemul protecţiei sociale, unor asociaţii obşteşti ori fundaţii cu caracter umanitar etc.

Acesta este al doilea caz din această săptămâna în care echipele mobile ale Vămii descoperă bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. În primul caz, ofiţerii vamali au depistat într-o maşină, stopată pe traseul Anenii Noi – Chişinău, mai multe haine, genţi şi încălţăminte, fără acte de provenienţă, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, se precizează într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI