Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

19 cetăţeni din Republica Moldova sunt acuzaţi că au jefuit 20 de vile din Germania şi Italia

Mergeau la furat cu maşini de lux şi dădeau spargeri doar în case de lux, de milioane de euro. Făptaşii sunt din Republica Moldova şi au reuşit să jefuiască mai multe vile din Germania şi Italia. Ei alegeau proprietari bogaţi cu case ce aveau sisteme moderne de securitate pentru că ştiau cum să le ocolească. Metodele lor au dat mari bătăi de cap autorităţilor, până când, la unul din jafuri, hoţii au lăsat o urmă ADN.

Din 2017, autorităţile din Germania erau în căutarea unor hoţi de vile luxoase. Cele mai multe jafuri au fost comise în oraşul german Hamburg – 20 la număr, iar prejudiciul este unul impresionant  - de 20 de milioane de euro. Cele 20 de cazuri erau practic trase la indigo. Hoţii alegeau proprietarii bogaţi, îi urmăreau şi intrau în case pe acoperiş pentru a evita sistemele de alarmă. Toate acţiunile erau gândite şi puse în practică de un grup de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Parchetul din Hamburg a început o anchetă încă din 2017. Autorităţile au recunoscut că spargerile erau date foarte abil şi nu reuşeau să dea de urma hoţilor. I-au identificat abia după ce, membrii grupării au lăsat probe ADN la faţa locului.

După ce au pus totul cap la cap, procurorii din Republica Moldova au descins în 18 locaţii unde au găsit arme, bani şi mai multe bijuterii şi obiecte de lux pe care hoţii nu au reuşit să le vândă.

Autorităţile au reţinut până acum doi bărbaţi de 34 şi 37 de ani şi au dat în urmărire internaţională alţi 17 membri ai grupării. O parte dintre ei au antecedente penale pentru furt şi trafic de persoane. Acum, aceştia sunt cercetaţi pentru şapte cauze penale  - de la furt în proporţii deosebit de mari, contrabandă şi până la spălare de bani. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă ani grei de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI