JUSTIŢIE

1500 de lei pentru „onoarea şi demnitatea” colegului său. Un poliţist de la Rezina a fost reţinut de CNA pentru acte de corupţie

post-img

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezina a fost reţinut în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat 1500 de lei de la un bărbat ca să nu-l sancţioneze pentru injuriile aduse unui alt poliţist.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul, angajat în funcţie de inspector superior în cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezina, ar fi pretins şi  primit bani ce nu i se cuvin, în suma de 1500 de lei, ca să nu-l tragă la răspundere contravenţională pe denunţător pentru lezarea onoarei şi demnităţii colegului său. Poliţistul a primit mita personal, sub controlul ofiţerilor CNA.
 
Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 10 ani.
 
Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.