13 persoane, care vindeau droguri prin Chişinău, în special adolescenţilor, vor ajunge în faţa judecătorilor
Sursa foto:PCCOCS Vizualizari:

13 persoane, care vindeau droguri prin Chişinău, în special adolescenţilor, vor ajunge în faţa judecătorilor

Treisprezece persoane învinuite de punerea în circulaţie şi comercializarea etnobotanicelor vor ajunge în faţa magistraţilor. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a acestora.

S-a stabilit că inculpaţii şi-au împărţit rolurile între ei şi au creat o reţea bine structurată de procurare, transportare, distribuire şi comercializare a produselor etnobotanice, preponderent în adiacentul instituţiilor de învăţământ.

Astfel, unii membri primeau substanţele etnobotanice în cantităţi mai mari, alţii le repartizau şi împachetau în cantităţi mai mici în pachete de tip zip-lock cu greutatea între 3 – 5 grame, ulterior distribuite pentru realizare dealerilor stradali. 

Învinuiţii zilnic vindeau consumatorilor în mare parte adolescenţi, în jur de 100 de pachete cu dorguri, la un preţ de 100 de lei per pachet. Aceştia activau, în principal în apropierea Centrelor de excelenţă din sect. Botanica mun. Chişinău.

Potrivit PCCOCS, pe parcursul câtorva luni, pe teritoriul mun. Chişinău, au fost comercializate mai multe kilograme de astfel de cannabinoizi sintetici. 

9 dintre cei învinuiţi au mai fost judecaţi pentru infracţiuni similare.

De altfel, s-a constatat că unul din coordonatorii grupării criminale era un deţinut al Penitenciarului nr. 4, Cricova, fiind recunoscut ca un membru al organizaţiei criminale „Patron”. 

PCCOCS informează că în acest caz au fost aplicate sechestre pe bunurile inculpaţilor în valoare de peste jumătate de milion de lei.

În caz de condamnare, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI