Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olimpicii au revenit astăzi acasă

Canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice a revenit astăzi acasă. Singurul sportiv din Republica Moldova care a reuşit să urce pe podium la Tokyo a fost întâmpinat cu aplauze, flori şi pâine cu sare pe aeroportul internaţional Chişinău.

Serghei Tarnovschi a adus acasă prima medalie pentru Republica Moldova de la Jocurile Olimpice după o pauză de 13 ani.

SERGHEI TARNOVSCHI, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice: „Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe mine şi toată echipa olimpică. Am participat cu demnitate şi am ocupat locuri de frunte în finală. Am demonstrat că am muncit cu adevărat la această Olimpiadă.  Vă mulţumesc mult tuturor”.  

La Olimpiadă, Tarnovschi a făcut senzaţie la o mie de metri, deşi a lipsit 4 ani din circuitul internaţional. În 2016 el a rămas fără medalia olimpică cucerită la Rio, după ce a fost prins dopat.

SERGHEI TARNOVSCHI, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice: „Această medalie pentru mine este dovada faptului că eu am reuşit să obţin acest rezultat şi în 2016 şi acum. Am reuşit să demonstrez că după atâţia ani, pot să lupt mai departe”.  

Fratele lui Serghei a urmărit cu sufletul la gură fiecare cursă.

OLEG TARNOVSCHI, canotor: „Mă uitam pe telefon, online, iar emoţiile m-au copleşit. Au trecut fiori prin mine, am plâns, totul a fost”.

Tot astăzi au revenit acasă şi canotoarele Daniela Cociu şi Maria Olăraşu, care s-au clasat pe 7 în proba de dublu, pe distanţa de 500 de metri.

DANIELA COCIU, canotoare: „Sigur că suntem mulţumite. Nişte emoţii foarte puternice au fost, fiindcă Olimpiada nu e ca oricare competiţie, este la un nivel mult mai mare şi acolo sunt sportivi de top. A fost greu, dar ne-am descurcat”.

MARIA OLĂRAŞU, canotoare: „Personal, sunt mulţumită de rezultat, locul 7 la Olimpiadă nu e aşa de rău. E doar începutul”.

„Este o mândrie deosebită pentru ţara noastră şi pentru noi inclusive. Şi sântem mândri că am obţinut cee ace le-am dorit”.

Şi luptătorul de greco-romane Victor Ciobanu a fost la un pas de medalie la Tokyo, clasându-se pe locul 5.

VICTOR CIOBANU, luptător: „Oricare sportiv din acei 11 mii care au fost la Jocuri, ar fi dat orice pentru o medalie. O să fac o analiză şi o să revin, dar o să mă întorc numaidecât la aceste Jocuri”.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte, Comitetul Naţional Olimpic: „Cei care sânt în faţa dvs, toţi sânt la început de carieră olimpică, pe drumul mare. Toţi au un viitor şi 2-3 ediţii în faţă, de asta trebuie să fim uniţi”.

Republica Moldova a fost reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de 20 de sportivi. Şapte dintre ei au reuşit să se claseze în primii 8 şi vor primi premii din partea statului. Pentru medalia de bronz, Tarnoschi va primi două milioane de lei. Victor Ciobanu va încasa 600 de mii, iar Daniela Cociu şi Maria Olăraşu, câte 300 de mii de lei.
Similare
RECOMANDĂRI