Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă şansă la o medalie olimpică pentru sportivii din Republica Moldova

O nouă şansă la o medalie olimpică pentru sportivii din Republica Moldova. Atletul Andrian Mardare s-a calificat în finala probei de aruncare a suliţei. Astăzi, Serghei Marghiev s-a clasat pe locul 12 în finală la aruncarea ciocanului.

Atletul Andrian Mardare s-a calificat în finală după ce a aruncat suliţa la 82 de metri şi 70 de centimetri.

Basarabeanul este la prima participare la Jocurile Olimpice şi are un recordul personal de peste 86 de metri. Şi Alexandru Novac, din România s-a calificat în ultimul act al probei de aruncare a suliţei cu 83 de metri şi 27 de centimetri. Finala va avea loc pe 7 august de la ora 14.

Tot la atletism, Serghei Margiev s-a clasat pe locul 12, în finala probei de aruncare a ciocanului cu 75 de metri şi 24 de centimetri. Campion olimpic la această disciplină a devenit polonezul Nowicki Wojciech, care a aruncat la 82 de metri şi 52 de centimetri.

Tot astăzi, luptătoarea Anastasia Nichita a obţinut prima sa victorie la Jocurile Olimpice. Ea a învins-o în optimi pe una dintre favoritele la câştigarea categoriei de 57 kg, nigerianca Odunayo Adekuoroye.

Nichita a pierdut apoi însă dramatic în sferturile de finală, fiind învinsă în ultimele secunde de Evelina Nikolova din Bulgaria.

Astăzi au evoluat şi canotoarele Daniela Cociu şi Maria Olăraşu, în proba de 200 de metri individual. Sportivele din Republica Moldova au ajuns până în faza sferturilor de finală. Ele urmează să participe şi la cursa de dublu pe distanţa de 500 de metri, probă în care au devenit vicecampioane europene în urmă cu o lună. Competiţia de dublu va avea loc pe 6 august.
RECOMANDĂRI