Jurnalistul Emil Hossu-Longin, relatare de la Jocurile Olimpice: „Mi s-a părut că-l văd pe Dani Alves”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jurnalistul Emil Hossu-Longin, relatare de la Jocurile Olimpice: „Mi s-a părut că-l văd pe Dani Alves”

Primele impresii ale jurnalistului Emil Hossu-Longin din oraşul care găzduieşte Jocurile Olimpice. Corespondenţă TVR de la Tokyo.

„Mi s-a părut că-l văd pe Dani Alves. Tocmai ieşisem din biroul de la IBC, cartierul general al televiziunilor care transmit Jocurile Olimpice, după vreo cinci ore de trecut în documentare jucătorii din turneul de fotbal. 16 echipe, 22 de jucători fiecare, majoritatea din afara prim-plan-ului. Voiam să-mi iau o cafea. Trei dolari jumate şi nici măcar n-are caimac. A trecut un grup de brazilieni pe lângă mine şi mi s-a oprit privirea asupra unuia mic, crăcănat, cu braţele tatuate şi cu un zâmbet care-i depăşea masca. Nu mi-era greu să-l recunosc, mai ales că făcusem o poză cu el la Sevilla, pe teren, înainte de un meci cu Steaua. E căpitanul Braziliei, la 38 de ani, cu zeci de trofee în palmares, sosit să ducă echipa auriverde spre trofeu.

Am avut, o secundă, intenţia să-l opresc şi să-l salut, dar mi-am adus aminte că e pandemie, Tokyo e în stare de urgenţă, noi nu avem voie să intrăm în contact cu sportivii, iar fotbaliştii nu au cum să ajungă la IBC. La precedentele ediţii toţi sportivii importanţi treceau pe aleile din sediu, apăreau la studiouri, dădeau autografe, discutau, la un suc, cu jurnaliştii. Acum stăm în cubul nostru fără geamuri, cu ochii în laptop, aşteptând să înceapă competiţiile. Pe seară ne urcăm în autocarele de presă, spre camerele de 12 metri pătraţi în care stăm, iar, la coborâre, ne aşteaptă un tip de la organizare, care ne conduce până în faţa hotelului. Asta pentru că nu avem voie să ne plimbăm. Organizatorii ne-au alocat 15-20 de minute zilnic, un drum la un magazin din vecinătate, pentru a ne lua de mâncare, pe semnătură. Doar atât. Camera de hotel, autocarul, biroul. Aşa trăim, noi, miile de ziarişti care vom relata Jocurile Olimpice. Eu o să ajung la stadioanele pe care vor juca băieţii din ”Generaţia de Fier”, cu Honduras, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă. Sunt norocos. Şi chiar mi s-a părut că l-am văzut pe Dani Alves”.

Corespondenţă TVR de la Tokyo

RECOMANDĂRI