Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Judocanii Denis Vieru şi Victor Sterpu au ajuns în satul olimpic de la Tokyo şi se pregătesc intensiv de Jocurile Olimpice

Judocanii Denis Vieru şi Victor Sterpu au ajuns în sătucul olimpic de la Tokyo şi se pregătesc intensiv de Jocurile Olimpice. Sportivii basarabeni se antrenează la Kodokan - una dintre cele mai prestigioase şcoli de judo din lume. Aceasta a fost deschisă în anul 1882 de fondatorul judo-ului, Kano Jigoro.

ANDREI GOLBAN, preşedinte, Federaţia de Judo: „Bună ziua, dragi prieteni. Vă salutăm pe toţi de la Tokyo. În spatele nostru este sătucul olimpic. Noi suntem bine, am aterizat cu bine, băieţii fac antrenament zi de zi”.

VALERIU DUMINICĂ, antrenor, lotul naţional de judo: „Acum ne-am întors de la antrenament, băieţii sunt în formă normală. Sperăm că în ziua competiţiei se vor simţi şi mai bine.  Succes la toţi şi mulţumim pentru susţinere”.

Denis Vieru va evolua în categoria de greutate de până la 66 de kilograme şi va intra în concurs pe 25 iulie. La rândul său, Victor Sterpu va intra în concurs cu o zi mai târziu, în categoria de până la 73 de kilograme.

VICTOR STERPU, judocan: „Vă salutăm din orăşelul olimpic, suntem bine, aşteptăm ziua de competiţie şi cu Doamne ajută. Hai Moldova!”

În Japonia se află şi loturile olimpice de canoe, tir cu arcul, dar şi de atletism. Atelţii se pregătesc în orăşelul Tsuruoka, amplasat la aproape 500 de kilometri de Tokyo.

ZALINA PETRIVSKAIA, atletă: „Condiţiile îs foarte bune, este un sector standart şi deja ne adaptăm la fusul orar. Este cald, dar ne străduim să ne adaptăm şi la temperaturi înalte şi îmi place foarte mult aici”.

Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de 20 de sportivi. Competiţiile olimpice vor începe vineri 23 iulie şi se vor încheia pe 8 august. Jocurile Olimpice vor fi transmise în direct pe TVR MOLDOVA.
RECOMANDĂRI