Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După ce a devenit campioană olimpică la tineret, întotătoarea Tatiana Salcuţan va lupta pentru medalie şi la Jocurile Olimpice de seniori

După ce a devenit campioană olimpică la tineret, întotătoarea Tatiana Salcuţan va lupta pentru medalie şi la Jocurile Olimpice de seniori. Are doar 20 de ani, dar este extrem de ambiţioasă şi a demonstrat acest lucru încă din fragedă copilărie, când a început să practice sportul.

Tatiana Salcuţan este originară din Tiraspol şi a început să practice înotul la vârsta de 7 ani. Nici primul ei antrenor nu avea încredere în şansele sale de a face performanţă.

TATIANA SALCUŢAN, înotătoare: „În primul an când am început să înot, primul meu antrenor, care m-a învăţat să mă ţin pe apă, mi-a zis că nu-mi va reuşi nimic, pentru că eram înaltă şi slabă şi că nu voi avea putere să înot, dar cu timpul eu am demonstrat contrariul”.

În 2018, Tatiana Salcuţan a cucerit medalia de aur la Joucrile Olimpice de tineret de la Buenos Aires, iar peste un an s-a calificat şi la Olimpiada de la Tokyo.

TATIANA SALCUŢAN, înotătoare: „Acesta a fost visul meu cel mai mare şi în orice caz, pot spune că el s-a realizat. Însăşi calificarea la Jocurile Olimpice, deja este o performanţă, dar noi tot timpul tindem să facem mai mult de atât”.

Sportiva va pleca la Tokyo mâine. La Jocurile Olimpice, ea va concura în proba de 100 şi 200 de metri spate.

ALEXANDRU GOREACEV, preşedinte al Federaţiei Sporturilro Nautice: „Pe 28 iulie, Tatiana va înota pe distanţa ei favorită – 200 de metri spate. Noi aşteptăm acest moment cel mai mult şi vom avea timp suficient pentru a ne pregăti, a ne adapta, linişti şi trage concluzii după prima distanţă”.

EVGHENI KARABEŢCHI, antrenor: „Se poate întâmpla orice, să ajungem în semifinale sau în finală. Sperăm la o medalie, dar suntem realişti, pentru că înotul a progresat foarte mult în toată lumea”.

Alături de Tatiana Salcţuan, la Tokyo va participa şi înotătorul basarabean, Alexei Sancov. El va evolua în proba de 200 de metri stil liber şi 200 de metri fluture. Republica Moldova are în total 20 de sportivi calificaţi.

Competiţia se va desfăşura în perioada 23 iulie  şi 8 august şi va fi transmisă în direct la TVR MOLDOVA.

 
RECOMANDĂRI