Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rusia rămâne la Jocurile Olimpice cu cei 168 de sportivi ruşi consideraţi "curaţi"

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport a respins astăzi apelul celor 45 de sportivi ruşi, care doreau să participe la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud. Astfel, de la Olimpiadă vor lipsi printre alţii, patinatorul de viteză Victor Ahn sau biatlonistul Anton Şâpulin.

Preşedintele Tribunalului de Arbitraj pentru Sport, Matthieu Reeb, a declarat într-o conferinţă de presă la PyeongChang că invitarea sportivilor la Jocurile Olimpice e un privilegiu, ce ţine de competenţa Comitetului Internaţional Olimpic. Reeb a precizat că această instituţie are dreptul, dar şi obligaţia de a continua lupta anti-doping la nivel global, inclusiv în înteresul sportivilor ruşi care nu folosesc substanţe interzise.

Matthieu Reeb a accentuat că cei 45 de sportivi ruşi care au făcut apel la Tribunal, nu au reuşit să demonstreze că au fost discriminaţi de Comitetul Olimpic la întocmirea listei de invitaţi la PyeongChang. Decizia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport, a fost anunţată cu câteva ore înaintea ceremoniei de deschidere a competiţiei. În aceste condiţii, la Jocurile Olimpice de iarnă concurează 168 de sportivi ruşi consideraţi "curaţi". Aceştia participă sub drapelul olimpic după suspendarea din 5 decembrie a Comitetului olimpic rus, din cauza sistemului de dopaj instituţionalizat în Rusia, mai ales în perioada Jocurilor Olimpice de la Soci, de acum patru ani.
Similare
RECOMANDĂRI