Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova are doi participanţi la Olimpiada de Iarnă din Coreea de Sud

Jocurile Olimpice de Iarnă au început azi la PyeongChang. În cele două săptămâni de concursuri vor fi decernate 102 titluri olimpice. Republica Moldova are doi participanţi. România este prezentă cu 28 de sportivi, iar primul român care va intra în concurs mâine este schioarea de fond Timeea Lorincz.

A XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă se va desfăşura în Coreea de Sud, la PyeongChang la 30 de ani după JO de vară de la Seul. Programul competiţional include şase noi întreceri: "snowboard big-air" masculin şi feminin, patinaj viteză pe pistă scurtă masculin şi feminin, curling dublu mixt şi întrecerile de schi alpin pe echipe.

În Coreea de Sud vor concura 2.925 de sportivi din 92 de ţări. Debutante la JO vor fi Nigeria, Malaezia, Singapore, Kosovo, Eritreea şi Ecuador. America va avea cea mai numeroasă delegaţie cu 242 de sportivi, în timp ce România este prezentă cu 28 de sportivi.

Din cauza scandalului de dopaj, sportivii ruşi vor concura sub drapel neutru. La „Jocurile Păcii", cum le numesc organizatorii de la Seul, delegaţiile celor două Corei vor defila împreună, prima dată după 12 ani. 
Similare
RECOMANDĂRI