JO. Reprezentantul Republicii Moldova a debutat la PyeongChang 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

JO. Reprezentantul Republicii Moldova a debutat la PyeongChang 

Prima disciplină pentru Christopher Hoerl la Jocurile Olimpice din PyeongChang a fost cea combinată. Chiar dacă a făcut o greşeală la coborâre, austriacul naturalizat a ocupat locul 41 printre 65 de participanţi, cu rezultatul 1:22.25. Fiind după o accidentare, Hoerl a preferat să nu concureze la slalom, pentru a se concentra pentru cursa de joi la coborâre, transmite IPN.

Nu au luat startul la slalom alţi şase sportivi, iar 17 nu au terminat cursa. Disciplina combinată a fost câştigată de austriacul Marcel Hirscher (2:06.52). Pe locul doi şi trei sunt francezii Alexis Pinturault (2:06.75) şi Victor Muffat-Jeandet (2:07.54).

Christopher Hoerl spune că a fost o zi importantă şi o cursă bună. Sportivul nu este deloc descurajat de greşeala care spune că i-a jucat festa.  „Disciplina combinată a fost ca un antrenament până la urmă. Pentru că sunt specializat pe coborâre, şi nu pe slalom. Marea provocare pentru mine va fi cursa de joi”, a declarat sportivul care reprezintă Republica Moldova.

Republica Moldova participă pentru a şaptea oară la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă. La PyeongChang ţara este reprezentată doi sportivi: Nicolae Gaiduc (schi fond) şi Cristopher Hoerl. Din lotul nostru mai fac parte antrenorii Nadejda Bria şi Hans Frick şi reprezentanţii Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Cristina Vasilianov şi Larisa Popova. La PyeongChang se află şi preşedintele CNO Nicolae Juravschi.

La această ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă participă  un număr record de sportivi, din 92 de ţări. Cel mai bun rezultat din istoria Republicii Moldova la o Olimpiadă albă a fost înregistrat în 2006, de biatlonista Natalia Levcenkova, clasată pe locul 8.

Similare