Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victoria Dunford şi Mircea Eşanu au fost printre laureaţii Premiilor TVR MOLDOVA în anul 2017

Republica Moldova este o ţară a cărei dezvoltare se bazează foarte mult pe ajutorul de peste hotare. Iar viitorul acestei ţări sunt copiii. Aşa că astăzi vă aducem în prim-plan activităţile unor oameni care au contribuit semnificativ la creşterea şi educarea viitoarei generaţii. Vorbim de Victoria Dunford şi Mircea Eşanu care au fost laureaţii Premiilor TVR MOLDOVA în anul 2017. Care sunt meritele lor, vedem în reportajul următor din campania "Premiile TVR MOLDOVA – Români pentru Români".

Probabil că Victoria Dunford nu mai are nevoie de nicio prezentare, pentru că oricum nu ar fi suficientă. Este basarabeanca ce locuieşte, concomitent, în două ţări, Republica Moldova şi Marea Britanie. A adus din străinătate bani, dar şi practici moderne pentru susţinerea celor cu necesităţi speciale. Pentru acest lucru a fost răsplătită la Gala Premiilor TVR MOLDOVA – Români pentru români.
 
Şi astăzi am găsit-o pe Victoria la deschiderea unui centru pentru copii cu autism. Deşi s-a mutat de 10 ani în Marea Britanie, este foarte implicată în acvitităţile caritabile din ţara sa natală. Îşi găseşte mereu timp să ajute persoanele cu nevoi speciale.

Ea este şi fondatoarea Centrul Phoenix, din oraşul Rîşcani, pentru copii cu dizabilităţi. Iar din 2017, de când a primit distincţia TVR Moldova, şi-a  îmbogăţit activitatea. Creaţiile ei au crescut frumos, aşa că are cu ce se mândri.
 
Lucrurile importante s-au întâmplat în Republica Moldova, cu ajutorul României. Peste 900 de grădiniţe au fost renovate capital cu banii oferiţi de Guvernul de la Bucureşti. Persoana care a coordonat acest important proiect s-a bucurat de aprecierea TVR MOLDOVA.
 
Atunci când a ridicat premiul, Mircea Eşanu era directorul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova. Guvernul României i-a încredinţat 26 de milioane de euro pentru reconstrucţia grădiniţelor. A spus-o atunci şi o face şi acum - pentru ca proiectul să aibă astfel de rezultate a fost nevoie de o muncă enormă.
 
Fără modestie, Mircea Eşanu spune că impactul programului este enorm. Peste 200 de mii de copii se bucură de condiţii decente în grădiniţe, care erau o ruină cu câţiva ani în urmă.
 
Şi în acest an, TVR MOLDOVA va înmâna trofee pentru excelenţă în diaspora şi responsabilitate socială. 10 personalităţi din spaţiul românesc, care au promovat istoria neamului, limba română, patrimoniul cultural, performanţa în educaţie, artă şi afaceri vor fi premiate pentru activitatea lor. Gala Premiilor TVR MOLDOVA are loc duminică, 8 decembrie.

Similare
RECOMANDĂRI