Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gala TVR MOLDOVA: Premiul pentru responsabilitate socială acordat Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din R. Moldova

TVR MOLDOVA a oferit PREMIUL PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALĂ Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Republica Moldova de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"

Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
În acest an, marcat de pandemia de SARS-CoV-2, intervin schimbări majore în societate, testul suprem fiind cel de solidaritate. Curajul celor care se implică voluntar în lupta cu virusul ucigaş, dând o mână de ajutor personalului medical, este demn de admiraţie. 

În perioada aprilie - august 2020, peste 300 de studenţi la medicină au oferit sprijin medicilor de la Centrul Covid-19 şi celor din Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din Chişinău, au activat în calitate de operatori ai Liniei Verzi instituită de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică sau au ajutat medicii de familie şi epidemiologii din toată ţara în completarea şi gestionarea activităţilor online. Peste 50 de voluntari au asamblat viziere, repartizate ulterior personalului medical aflat în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19. 

Mulţi dintre ei au fost deja angajaţi în calitate de asistenţi medicali. Cunoscând valoarea sacrificiului, aceşti tineri au multă admiraţie pentru îngerii în halate albe care continuă să manifeste maximă dedicaţie, în pofida extenuării fizice şi morale. Urmăresc fiecare acţiune a medicilor profesionişti şi învaţă… învaţă pentru a fi mai buni. 

Asociaţia din care fac parte are o istorie de 21 de ani şi este una reprezentativă pentru tinerii care-şi doresc să activeze conştiincios şi responsabil, în sistemul medical.
Similare
RECOMANDĂRI