Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gala TVR MOLDOVA: Directorului Liceului „Alexandru cel Bun” din Bender, Maria Roibu, i s-a acordat Premiul pentru performanţă în educaţie

TVR MOLDOVA a oferit PREMIUL PENTRU PERFORMANŢĂ ÎN EDUCAŢIE directorului  Liceului „Alexandru cel Bun” din Bender, Maria ROIBU. 

Fără unitate în acţiune nu există putere, aşa precum nu există eficienţă în procesul educaţional fără exemple demne de urmat. Acest profesor este un astfel de exemplu pentru generaţii de elevi care au dobândit cunoştinţe şi au preluat valori precum verticalitate, demnitate, conştiinţă de neam. Predă nu doar materiile şcolare, dar şi lecţia modestiei, a iubirii faţă oameni şi, mai ales, lecţia CURAJULUI. A apărat cuvântul românesc şi a fost la straja Educaţiei şi acum 26 de ani, când forţele separatiste din regiunea transnistreană au sechestrat clădirea instituţiei de învăţământ. În 2004 a fost din nou pe baricade împreună cu părinţii, elevii şi profesorii, stând zi şi noapte în liceul asediat de miliţia transnistreană. Şi de această dată a reuşit să apere drepturile copiilor la educaţie în limba română. A fost decorată cu cea mai înaltă distincţie a Statului, Ordinul Republicii. Este deţinătoarea medaliei Meritul civic şi a Ordinului Serviciul Credincios din România, în grad de Comandor. 
 
Similare
RECOMANDĂRI