Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Detalii din culisele pregătirilor pentru Gala "Premiile TVR MOLDOVA – Români pentru Români"

Au reuşit să-şi transforme numele în renume. Vorbim despre basarabenii care simt româneşte, despre cei ce transmit nestematele valori strămoşeşti şi viitoarelor generaţii. Pentru că truda lor este apreciată de tot poporul român, s-a născut ideea de a crea un eveniment de premiere a excelenţei. Prima ediţie a Galei Premiilor TVR MOLDOVA a fost în 2016 şi de atunci a devenit o frumoasă tradiţie. Detalii din culisele pregătirilor pentru gală, vedem în reportajul din campania "Premiile TVR MOLDOVA – Români pentru Români".

Oamenii dedicaţi valorilor româneşti nu mai rămân în umbră şi sunt răsplătiţi pentru meritele lor. În toţi aceşti ani, le-am oferit lauri celor care mişcă ţara din loc. Noi ne continuăm misiunea, aşa că, şi în acest an, premiem excelenţa.

CRISTINA LEORENŢ, director TVR Internaţional: „Împreună cu colegii de la studioul TVR, din Chişinău, am făcut propuneri, le-am analizat, le-am argumentat, şi iată că, duminică, 8 decembrie, vom premia 10 personalităţi din Republica Moldova care, prin ceea ce fac zi de zi, păstrează tradiţiile, obiceiurile. Şi  nu doar atât. Ştiu să o ducă mai departe. Acesta este modul nostru, al jurnaliştilor TVR Moldova, să premiem excelenţa şi performanţa în tot ceea ce înseamnă spiritualitate, în spaţiul românesc extins.”

Trofeele vor fi acordate într-un cadru festiv, în frumoasa sală a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău, lăcaş de cultură atât de drag românilor. Clădirea este cu atât mai specială întrucât a fost ridicată în perioada interbelică, de către Guvernul de atunci al României.

PETRU HADÂRCĂ, directorul Teatrului Naţional "Mihai Eminescu": „Un edificiu care peste 2 ani ne apropiem la centenarul teatrului naţional din Chişinău. Aşa că este şi Gala TVR o părticică din proiectele noastre de suflet, un proiect ambiţios, de excepţie.”

De fiecare dată, marele eveniment este moderat de prezentatorii Televiziunii Române. În 2017, jurnalista TVR Moldova, Dana Ciobanu a prezentat Gala Premiilor "Români pentru români".
 
DANA CIOBANU, prezentatoare Gala Premiilor TVR MOLDOVA 2017: „Televiziunea Română are darul de a observa talentele şi de a le premia şi asta cumva m-a onorat să fiu în scenă şi să invit toate personalităţile care ulterior şi-au ridicat premiile, să le cunosct istoriile, să le admir performanţele şi bineînţeles că e absolut onorantă această postură.”

Pentru prezentatorii evenimentului, onoarea vine la pachet cu responsabilitatea. În spate, este o întreagă echipă, iar pregătirile sunt minuţioase pentru ca totul să iasă perfect. În 2016, evenimentul a fost moderat de prezentatorul "Matinalii", Sandu Scobioală. Jurnalistul recunoaşte că emoţiile l-au copleşit.

SANDU SCOBIOALĂ, prezentator Gala Premiilor TVR MOLDOVA 2016: „Chiar şi acum îmi aduc aminte cât de mari erau emoţiile înainte de a face primul spre scenă. Aveam aşa un nod în gât, trebuia să spun "Bună Ziua" şi din moment ce am salutat publicul am fost încărcat de acea căldură a sălii – moment extraordinar pe care nu-l voi uita niciodată. Sunt mândru că am urcat pe scena Teatrului National "Mihai Eminescu" împreună cu colega Iuliana Marciuc, prezentatoare emisiunii "Destine ca-n Filme" şi cred eu că am făcut o echipă bună atunci.”

Gala Premiilor TVR MOLDOVA va avea loc duminică, 8 decembrie de la ora 17. După decernarea trofeelor, va începe un spectacol extraordinar susţinut de artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR Moldova, TVR International si TVR Cluj. Telespectatorii din România, pot vedea întregul spectacol pe TVR 3, de la ora 21.30.
Similare
RECOMANDĂRI