Zelenski lansează un apel către conducerea Rusiei, după ce trei militari ucraineni au fost ucişi în Donbas
Sursa foto:nguoivietodessa.com Vizualizari:

Zelenski lansează un apel către conducerea Rusiei, după ce trei militari ucraineni au fost ucişi în Donbas

Liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, a exprimat condoleanţe familiilor celor trei militari ucraineni ucişi în ultimele 24 de ore pe frontul din Donbas şi a lansat un apel către conducerea Rusiei şi a forţelor sale de ocupaţie din Donbas, relatează agenţia Ukrifnorm.

„Ca urmare a intensificării luptelor în Donbas, trei militari au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi", a scris Zelenski, pe Facebook. Totodată, noul preşedinte al Ucrainei a adresat un apel către conducerea Federaţiei Ruse şi a forţelor sale de ocupaţie din Donbas, menţionând că „agravarea conflictului nu este cel mai bun context pentru reluarea negocierilor de la Minsk".

„Nu trebuie să amintim încă o dată posibilitatea escaladării agresiunii voastre. Discutăm deja cu colegii noştri europeni despre această agresiune deschisă, iar delegaţia ucraineană la Minsk va reitera inadmisibilitatea încercărilor de a dialoga cu noi dintr-o poziţie de forţă”, a adăugat Vladimir Zelenski.

Fostul actor de televiziune a fost învestit în funcţia de preşedinte, luna trecută, după ce l-a învins pe ex-preşedintele Petro Poroşenko în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu aproximativ trei sferturi din voturi mai mult.

Similare
RECOMANDĂRI