Zelenski efectuează prima vizită de lucru în străinătate, la Bruxelles, în calitate de preşedinte al Ucrainei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zelenski efectuează prima vizită de lucru în străinătate, la Bruxelles, în calitate de preşedinte al Ucrainei

Preşedintele ucrainean recent învestit Vladimir Zelenski va discuta marţi şi miercuri, la Bruxelles, despre situaţia de securitate din estul Ucrainei cu oficiali de top ai NATO şi UE, informează marţi DPA, preluat de Agerpres.

Liderul de la Kiev a anunţat că le va solicita oficialilor Uniunii Europene şi NATO eforturi sporite pentru a pune capăt războiului din Donbas. Potrivit estimărilor Naţiunilor Unite, aproximativ 13 mii de persoane au murit în războiul dus de armata ucraineană în estul Ucrainei împotriva separatiştilor susţinuţi de Rusia. Conflictul a jucat un rol important în înrăutăţirea relaţiilor dintre Rusia şi Occident.

Zelenski se întâlneşte, astăzi, cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, urmate de discuţii cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk miercuri. 

Este prima vizită în străinătate pe care Zelenski o face în calitate de şef de stat.

Fostul actor de televiziune, care nu a ocupat niciodată o funcţie politică, a fost învestit luna trecută, după ce l-a învins pe ex-preşedintele Petro Poroşenko în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu aproximativ trei sferturi din voturi mai mult.

Similare
RECOMANDĂRI