Vremea rea face ravagii în Marea Britanie. Un centru de depozitare a vaccinurilor, în pericol de a fi inundat
Vizualizari:

Vremea rea face ravagii în Marea Britanie. Un centru de depozitare a vaccinurilor, în pericol de a fi inundat

După ce a provocat inundaţii de proporţii în Regatul Unit, furtuna Cristoph îi loveşte pe britanici cu o vreme geroasă care ar putea aduce temperaturile la minus 10 grade Celsius. 400 de avertismente şi alerte de inundaţii erau în vigoare joi seară, după ce în două zile a plouat cât într-o lună.

Râurile s-au revărsat şi apa a ajuns joi până la brâu în unele localităţi. Numeroase case au fost inundate. Zeci de rezidenţi ai unui cămin de bătrâni au fost evacuaţi cu bărcile. În pericol a fost şi un centru de depozitare a vaccinurilor anti-COVID, pe care pompierii l-au salvat până la urmă de la inundare.

Meteorologii avertizează că noi ploi torenţiale şi ninsori sunt aşteptate în weekend şi săptămâna viitoare.
 

Marea Britanie trece oricum prin momente dramatice. Numărul de decese cauzate de noul coronavirus a atins un nou record negativ, 1.820 de morţi, într-o singură zi. Cifra totală a victimelor se apropie de 100.000 în Marea Britanie, iar premierul Boris Johnson avertizează că vor urma zile dificile. Un consilier al acestuia spune că multe spitale seamănă cu zone de război.

Regatul Unit este foarte afectat de noua tulpină, mult mai contagioasă, a coronavirusului, descoperită aici în decembrie.

Până acum, peste 4,6 milioane de britanici au fost vaccinaţi, iar obiectivul guvernului de la Londra este ca până la jumătatea lunii februarie să vaccineze întregul personal sanitar şi vârstnicii de peste 70 de ani.

Similare
RECOMANDĂRI