Vladimir Putin consideră că decizia de suspendare a Rusiei de la competiţiile sportive internaţionale este motivată politic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Putin consideră că decizia de suspendare a Rusiei de la competiţiile sportive internaţionale este motivată politic

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat o decizie "motivată politic" a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de a exclude Rusia pentru patru ani de la Jocurile Olimpice, estimând că această sancţiune "contravine Cartei Olimpice", informează AFP.

"Nu există niciun reproş adus Comitetului olimpic rus şi, dacă nu există niciun reproş la adresa acestui comitet, ţara trebuie să participe la competiţii sub drapel naţional", a declarat Putin în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni la Paris.

Această decizie "contravine aşadar Cartei Olimpice", în opinia liderului de la Kremlin.

"Orice pedeapsă trebuie să fie individuală şi nu colectivă", a insistat Putin, răspunzând unei întrebări în timpul acestei întâlniri cu ziariştii, a cărei temă principală a reprezentat-o criza ruso-ucraineană.

„Avem toate motivele să credem că această decizie este motivată nu de o îngrijorare pentru un sport curat, ci este motivată politic", a afirmat Vladimir Putin.

Tot în cursul zilei de luni, premierul rus Dmitri Medvedev, a acuzat continuarea "isteriei antiruseşti", dar a recunoscut că sunt în continuare "probleme serioase" de dopaj în ţara sa.

"Toate aceste decizii se repetă împotriva unor sportivi care au fost deja pedepsiţi, (...) ceea ce te face să te gândeşti la continuarea unei isterii antiruseşti devenită cronică", a declarat Dmitri Medvedev, citat de agenţiile de presă din Rusia. El şi-a exprimat dorinţa ca instanţele sportive competente să facă apel împotriva deciziei WADA.

Amintim că Comitetul executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) a votat în unanimitate ca Rusia să fie exclusă pe o perioadă de patru ani de la Jocurile Olimpice şi de la Campionatul Mondial de fotbal.
Similare
RECOMANDĂRI