Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Vladimir Putin susţine că Washingtonul încearcă să influenţeze alegerile prezidenţiale

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că la alegerile prezidenţiale din Rusia, Statele Unite mizează pe liderul opoziţiei, Alexei Navalnîi. Declaraţia liderului de la Kremlin a fost făcută la un post rusesc de radio după ce Washingtonul a condamnat decizia Comisiei Electorale de la Moscova de a-i interzice lui Navalnîi să candideze.

Vladimir Putin a spus că Washingtonul încearcă să influenţeze alegerile prezidenţiale din Rusia ca răspuns la presupusa implicare a Moscovei în scrutinul din Statele Unite, câştigat în 2016 de republicanul Donald Trump.

"Persoana la care v-aţi referit (Navalnîi n.r.) nu este singura căreia nu i s-a permis să candideze. Nu ştiu de ce despre alţii nu se vorbeşte. Din câte se pare, acest lucru arată preferinţele administraţiei americane şi conducerii altor ţări, asupra celor pe care vor ei să-i propulseze în sfera politică a Rusiei şi pe care ei vor să-i vadă la conducerea ţării. Se pare că e vorba de acei oameni, pe care ei mizează şi pe care-i sprijină. În acest sens ei s-au dat de gol. Mai bine tăceau."

Luna trecută, Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunţat că Alexei Navalnîi nu poate candida la alegerile prezidenţiale, fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind deturnare de fonduri. Statele Unite şi Uniunea Europeană au criticat decizia, considerând că este motivată politic. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a calificat anterior nejustificată sentinţa justiţiei ruse din 2014.

Alegerile prezidenţiale din Rusia sunt programate pentru 18 martie, iar liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a anunţat că va candida independent. Sondajele de opinie din Rusia arată că Putin ar urma să câştige din primul tur, în timp ce Alexei Navalinîi susţine că aceste date sunt trucate iar  preşedintele rus nu s-ar mai bucura de încredere în regiunile din afara Moscovei.
Similare