VIDEO. Staţiunile de schi din Franţa rămân închise şi după 1 februarie. Sporturile de iarnă, aproape de colaps
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Staţiunile de schi din Franţa rămân închise şi după 1 februarie. Sporturile de iarnă, aproape de colaps

Staţiunile de schi din Franţa rămân închise şi după 1 februarie. Anunţul guvernului a căzut ca un trăsnet. Vacanţa care începe peste 10 zile este compromisă, iar toate activităţile adiacente sporturilor de iarnă sunt aproape de colaps. Pierderile financiare sunt imense şi câteva zeci de mii de persoane au rămas fără locuri de muncă, potrivit stiriletvr.ro.

La Menuires pregătirile pentru vacanţă din februarie erau pe terminate. Totul era gândit în amănunt în speranţa unei reveniri financiare. De obicei, 40% din cifra de afaceri era acoperită de perioada de vacanţă din februarie. Telecabinele şi instalaţiile de schi nu se deschid iar sporturile de iarna sunt puse din nou pe lista de aşteptare.
 

Restaurantele, cafenelele, cinematografele şi sălile de sport rămân închise iar magazinele de articole sportive au acumulat stocuri de schiuri şi echipamente care nu mai pot fi închiriate sau vândute în acest sezon.

Fără posibilitatea de a schia şi cu pârtiile goale, există totuşi o activitate care prosperă. Este vorba despre cei care produc accesorii care se fixează pe încălţăminte şi care funcţionează că niste adevăraţi tălpici pentru mersul prin zăpadă sau raquettes.

În Franţa, numărul de cazuri de contaminare nu scade iar carantina de noapte de la orele 18.00 până la 6.00 dimineaţa este în vigoare până la sfârşitul lunii ianuarie.

Similare
RECOMANDĂRI