VIDEO. Siria: Convoi rusesc de blindate, blocat şi încercuit de mai multe vehicule militare ale US Army
Vizualizari:

VIDEO. Siria: Convoi rusesc de blindate, blocat şi încercuit de mai multe vehicule militare ale US Army

Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane.

Din primele informaţii, puse la dispoziţie de mai multe site-uri din domeniul apărării, dar şi prezentate pe reţelele de socializare, se pare că forţele americane din nord-estul Siriei au blocat, în cursul zilei de 18 iunie, un alt convoi militar rus care încearca să ajungă în zona unor câmpuri petroliere, scrie defenseromania.ro.

Un convoi militar american, format din mai multe transportoare blindate de timp MRAP, care era angajat într-o misiune de patrulare pe o şosea aflată la vest de provincia siriană Al-Hasakah, a oprit şi încercuit mai multe vehiculele militare ale poliţiei militare ruse din Siria.
 

Potrivit informaţiilor prezentate de DefenseBlog, convoiul militar rusesc ar fi forţat trecerea, în încercarea de a ajunge în zona unor câmpuri petroliere din provincia siriană Al-Hasakah.

În social media a fost lansat şi un scurt videoclip care a arătat modul în care vehiculele blindate ale SUA urmăresc şi încercuiesc două transportoare blindate – unu BTR-80 şi un Tigr – ambele aparţinând poliţiei militare ruse din Siria.

În ultimele luni, Rusia, un susţinător ferm al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, şi-a sporit prezenta militară în nord-estul Siriei, care este controlată în mare parte de forţele locale kurde.

SUA are în prezent aproximativ 700 de trupe, majoritatea staţionate în estul Siriei. Oficialii americani spun că misiunea lor este de a continua lupta împotriva celor câteva celule teroriste, încă existente, ale grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) şi de a împiedica forţele regimului sirian să pună stăpânire pe câmpurile petroliere din regiune. 

 
Similare
RECOMANDĂRI