VIDEO / UPDATE. Război în Donbas. Atacul separatiştilor pro-ruşi a fost respins, dar armata ucraineană a suferit pierderi
Vizualizari:

VIDEO / UPDATE. Război în Donbas. Atacul separatiştilor pro-ruşi a fost respins, dar armata ucraineană a suferit pierderi

UPDATE: ora 12:25 Armata ucraineană a reuşit să revină pe poziţiile iniţiale, dar a suferit pierderi. Potrivit unian.info, atacul separatiştilor pro-ruşi din Donbas a fost respins, un militar ucrainean fiind ucis şi alţi patru răniţi.

Sursa citată menţionează că şi în rândurile separatiştilor pro-ruşi au existat victime, unul pierzându-ţi viaţa şi alţi cinci fiind răniţi grav.

UPDATE ora 12:10 Militarii ucraineni au fost nevoiţi să se retragă din poziţiile defensive din apropierea oraşului Zolote din regiunea Luhansk, ca urmare a atacului separatiştilor pro-ruşi din această dimineaţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Separatiştii pro-ruşi din Donbas au atacat poziţiile ucrainene în apropierea satelor Novotoshkivske, Orikhove, Krymske şi Khutir Vilny, în dimineaţa zilei de 18 februarie.

Potrivit unian.info, separatiştii folosesc mortiere de 120 mm interzise, precum şi lansatoare de grenade de diferite tipuri şi mitraliere grele, lansând o operaţiune ofensivă în încercarea de a trece peste linia de demarcaţie a zonei controlate de forţele guvernamentale ucrainene.

Sursa citată menţionează că forţele ucrainene au suferit pierderi pe fondul bombardamentelor inamice.

Journalistul Yuriy Butusov a spus că atacul a început la ora 05:00, ora Kievului.

„Atacul separatiştilor din oraşul Zolote a început la ora 05:00. Situaţia de la linia de front rămâne foarte dificilă; afectaţi fiind locuitorii din Sievierodonetsk  Lysychansk şi Popasna, localităţi în care se aud tirurilel de artilerie", a scris el pe Facebook.

 
Similare
RECOMANDĂRI