VIDEO. Reguli dure pentru persoanele nevaccinate în Austria şi Elveţia
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Reguli dure pentru persoanele nevaccinate în Austria şi Elveţia

Austria revine la măştile de tip FFP 2, valabilitatea testelor va fi mai mică, iar persoanele nevaccinate vor fi obligate să poarte masca în toate magazinele. În momentul de faţă aproape 60 la sută din populaţia ţării este vaccinată. Şi guvernul italian ia în calcul noi restricţii. Deocamdată, intenţionează să extindă certificatul verde la mai multe categorii profesionale, relatează stiriletvr.ro.

Începând cu 15 septembrie masca va deveni obligatorie în majoritatea spaţiilor închise din Austria. Dacă numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă continuă să crească, guvernul nu exclude înăsprirea restricţiilor sanitare.

SEBASTIAN KURTZ, cancelarul Austriei: "Majoritatea persoanelor infectate sunt nevaccinate, majoritatea celor care sunt în spital sunt nevaccinaţi şi vreau să fie foarte clar, cine nu e vaccinat se va infecta."

De altfel, guvernul de la Viena a înăsprit regulile în special pentru persoanele neimunizate.

Planul prezentat de cancelarul Sebastian Kurz are ca reper numărul de pacienţi internaţi la terapie intensivă şi nu numărul de cazuri la mia de locuitori, ca până acum. Dacă gradul de ocupare la ATI depăşeşte 10 la sută, vor fi introduse gradual şi alte restricţii. Iar valabilitatea testelor va fi de doar 24 de ore.

Şi elveţienii iau măsuri suplimentare de prevenţie prin extinderea utilizării certificatului verde. Începând de luni, accesul în spaţiile publice închise nu se va mai face decât pe baza acestui document.

Similare
RECOMANDĂRI