VIDEO. Proteste la Madrid: Oamenii cer demisia guvernului. Noi restricţii pentru cei care intră în Spania
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Proteste la Madrid: Oamenii cer demisia guvernului. Noi restricţii pentru cei care intră în Spania

La Madrid, aplauzele pentru personalul medical au fost înlocuite de proteste. Jumătate din Spania este încă în izolare şi oamenii au ajuns la capătul răbdării. Între timp, Guvernul a pregătit controale la frontieră şi noi restricţii pentru cei care vor intra în ţară după 15 Mai. Numărul deceselor din Spania a scăzut la 138 în ultimele 24 de ore şi s-au înregistrat 549 de noi îmbolnăviri, potrivit stiriletvr.ro.
Aşa arată de câteva zile o stradă din cartierul Salamanca din Madrid, unde din ce în ce mai mulţi protestatari ies în fiecare seară pentru a cere demisia Guvernului, nemulţumiţi de felul în care a gestionat criza sanitară.

Preşedinta Comunităţii madrilene susţine că protestele se vor extinde şi în alte oraşe dacă Guvernul nu va relaxa măsurile de siguranţă pentru ca oamenii să se poată întoarce la muncă.

Sub presiunea străzii, autorităţile sanitare au propus ca, de luni, Madridul să treacă la aşa-numita fază 0,5, ceea ce va permite reluarea comerţului, dar nu şi redeschiderea teraselor.

Alte comunităţi mai puţin afectate de epidemia de coronavirus, cum este Valencia, intră de săptămâna viitoare la faza 1: se vor redeschide hotelurile, terasele şi magazinele, cu accesul restricţionat la 30 la sută din capacitate.

Au fost anunţate şi noi restricţii pentru cei care vin în Spania: pot intra în ţară doar cetăţenii spanioli, rezindenţii, personalul diplomatic şi cazurile de forţă majoră. Li se va lua temperatura şi vor sta obligatoriu în carantină la domiciliu 14 zile.

Autorităţile au anunţat şi intensificarea controalelor la frontieră. Vor face excepţie de la intrarea în carantină transportatorii şi muncitorii sezonieri.

Similare
RECOMANDĂRI