VIDEO. Proteste în mai multe spitale din Rusia. Cadrele medicale care tratează bolnavi de COVID cer bonusurile promise
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Proteste în mai multe spitale din Rusia. Cadrele medicale care tratează bolnavi de COVID cer bonusurile promise

În multe regiuni din Rusia, e revoltă în spitale. Preşedintele Putin le-a promis bani în plus la salariu tuturor cadrelor medicale care tratează bolnavi de COVID. Dar bonusurile nu au ajuns la cei care le aşteaptă. Corespondentul TVR, Liviu Iurea, are amănunte.

Nu am primit banii promişi. Nici medicii, nici personalul de pe ambulanţă, nici infirmierele, nici şoferii. Nimeni. Nicio rublă, nici măcar o copeică.

Aşa au protestat medicii din Armavir în sudul Rusiei pentru că nu au primit sumele compensatorii promise. Au fost şi situaţii bizare: în Extremul Orient Rus, la Cita personalul medical a încasat sume infime deoarece conducerea spitalelor a calculat la minut timpul acordat îngrijirii unui bolnav cu COVID 19.

Valentina Solodukhina, asistentă medicală: Am primit sume diferite. Cel mai mult, 500 de ruble (n.r. 7 dolari), 200 de ruble, 138 de ruble, 60 de ruble, ba chiar şi 30 de ruble a primit cineva. Cam astea sunt plăţile suplimentare pentru că luptăm împotriva coronavirusului.

În alte regiuni , autorităţile au spus clar că nu sunt bani pentru plata sumelor compensatorii.

Natalia Solomatova, asistentă medicală: Pe oricine am întrebat din conducere, ni s-a răspuns: "Putin a promis că vă plăteşte! Putin să vă dea banii!"

Pe 15 mai preşedintele rus a promis stimulente pentru diferite categorii din domeniul sanitar: medicii primesc 1100 de dolari, personalul sanitar 680 de dolari iar şoferii de pe ambulanţă câte 340 de dolari - bani în plus la salariu.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Ascultaţi-mă cu atenţie! Aşa am convenit şi am spus-o destul de clar: banii trebuie plătiţi celor care au lucrat cu bolnavii de COVID.

Procuratura rusa a demarat anchete acolo unde nu s-au achitat banii promişi. Premierul Mihail Mishustin a dat 24 de ore guvernatorilor să acopere toate restantele. Vladimir Putin organizează o şedinţă de bilanţ şi promite sancţiuni dure pentru responsabilii care nu au făcut plăţile integral şi la timp.

Similare
RECOMANDĂRI