Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Preşedintele american, Donald Trump, şi-ar dori imigranţi din state dezvoltate şi nu din ţări foarte sărace

Donald Trump este din nou în centrul atenţiei după ce a folosit cuvinte grele la adresa imigranţilor din ţări foarte sărace. Preşedintele nu înţelege de ce Statele Unite acceptă oameni din Haiti sau Africa şi şi-ar dori imigranţi din state ca Norvegia. Remarcile preşedintelui american au fost catalogate drept "rasiste" de biroul ONU pentru drepturile omului.

Preşedintele Trump nu mai vrea imigranţi din Haiti, El Salvador sau state africane, pe care le-a numit, textual, "ţări de rahat". Remarca a fost făcută în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai congresului unde se discută o nouă lege a imigraţiei. Casa Albă nu a negat cuvintele grele folosite de Trump şi care au generat condamnări vehemente.
 
O reacţie dură a venit şi din partea fostului preşedinte mexican Vicente Fox care i-a transmis pe Twitter că "cea mai mare hazna din lume e gura ta, Donald Trump. Măreţia Americii s-a clădit pe diversitate, sau ţi-ai uitat propriul trecut de imigrant?", a mai scris Fox. Pentru africanii de rând, remarca lui Trump nu este surprinzătoare şi ar trebui să-i impulsioneze să-şi facă un viitor în propriile ţări.
 
Potrivit unor surse de la Casa Albă, Trump a fost înfuriat de propunerea unui senator democrat ca SUA să acorde permise de rezidenţă temporară oamenilor din state afectate de dezastre naturale, războaie sau epidemii. Preşedintele şi-ar dori în schimb imigranţi din state dezvoltate ca Norvegia.
Similare