Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. La Moscova, opoziţia a organizat cel mai mare miting din ultimii opt ani: „Jos Ţarul”!

Cu aproape toţi liderii în închisoare, opoziţia rusă a ieşit în stradă a 4-a oară într-o lună ca să ceară alegeri libere la scrutinul local din septembrie. A fost cel mai mare miting organizat în ultimii 8 ani. Protestul, la care au participat peste 60 de mii de oameni a fost autorizat, dar poliţia a arestat sute de persoane care se strânseseraă în faţa biroului preşedintelui Vladimir Putin.

Ziariştii occidentali au constatat că arestările s-au făcut la întâmplare sub pretextul că manifestanţii au ieşit din spaţiul aprobat pentru protestul opoziţiei. A fost mobilizat un dispozitiv impresionant de pază şi protecţie şi toţi participanţii la miting au fost obligaţi să treacă prin punctele de control.

Zecile de mii de oameni strânşi în centrul Moscovei au strigat „Jos Ţarul” şi „Putin este un hoţ”.

Cu puţin timp înainte de începerea manifestaţiei, Liubov Sobol, singurul lider al opoziţiei care nu fusese arestat încă, anunţa pe reţelele de socializare.

“Poliţia vrea să mă oprească să merg la miting, dar nu mi-e frică. Nu voi renunţa”.

Puţin mai târziu Sobol era arestată. Sub pretextul că membrii opoziţiei care vor să candideze la municipale nu au strâns suficiente semnături, autoritatea electorală le- a interzis întrarea în cursa electorală.

Opoziţia susţine că e o minciună şi că de fapt partidul de guvernământ şi preşedintele Putin s-au prăbuşit în sondaje.

De o lună, ruşii protestează în fiecare sâmbătă, iar comunitatea internaţională a condamnat reprimarea violentă a protestelor.

Similare
RECOMANDĂRI