VIDEO. Inundaţii devastatoare în Japonia. Şuvoaie de apă şi noroi au acoperit regiuni întinse. 200.000 de oameni au primit ordin de evacuare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Inundaţii devastatoare în Japonia. Şuvoaie de apă şi noroi au acoperit regiuni întinse. 200.000 de oameni au primit ordin de evacuare

Inundaţiile devastatoare din sud-vestul Japoniei au făcut victime. Regiunea Kumamoto, de pe insula Kyushu, este grav afectată. Potrivit postului public de televiziune, cel puţin 20 de persoane au murit şi 14 sunt date dispărute, după două zile de ploi torenţiale şi şuvoaie de noroi. Bilanţul negru ar fi mai mare, potrivit Japan Times, 34 de morţi.


 

Şuvoaie de apă şi noroi au acoperit regiuni întinse. Alunecările de teren au luat vieţi şi au distrus case. În unele locuri se mai văd doar fragmente din acoperişurile unor clădiri. Printre victime sunt şi rezidenţi ai unui cămin de bătrâni, inundat masiv după ce apele unui râu din apropiere au ieşit din matcă. Mulţi localnici s-au refugiat la ultimul etaj sau pe acoperiş şi au fluturat bucăţi albe de material ca să fie văzuţi de salvatorii din elicopter.

200.000 de oameni au primit ordin de evacuare. Mii de locuinţe au rămas fără curent electric, iar câteva poduri au fost secţionate de şuvoaie. Se aşteaptă în continuare ploi torenţiale. Guvernul nipon a mobilizat 10.000 de militari pentru operaţiunile de căutare şi salvare. Ei s-au alăturat echipelor de Protecţie Civilă. Au fost aduse cisterne cu apă potabilă pentru sinistraţi.

Autorităţile au spus că vor lua măsuri pentru evitarea răspândirii noului coronavirus în adăposturi, prin respectarea distanţării între familii.

Similare
RECOMANDĂRI