VIDEO. În Franţa, vestele galbene au ieşit din nou în stradă. 70 de persoane, arestate la Paris
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. În Franţa, vestele galbene au ieşit din nou în stradă. 70 de persoane, arestate la Paris

În Franţa, vestele galbene au ieşit din nou în stradă, la un an de la declanşarea acestei mişcări. A fost un protest violent, iar poliţia a intervenit în forţă. Numai la Paris au fost arestate peste 70 de persoane.


 

Primele confruntări între persoanele violente infiltrate printre manifestanţi şi forţele de ordine au apărut în jurul prânzului, când au avut loc şi primele interpelări.

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în negru şi cu feţele acoperite au distrus mobilier urban şi au incendiat câteva maşini din Place d'Italie. Au aruncat cu piatră cubică spre poliţişti şi au atacat o filială a unei bănci. Unii au spart mai multe vitrine şi au încercat să intre într-un centru comercial.

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. Un marş care ar fi trebuit să plece chiar din Place d'Italie a fost anulat de prefectura de poliţie. Mai multe persoane turbulente au încercat să împiedice intervenţia pompierilor în zonă.

Şi în Place de la Bastille, unde s-au adunat câteva grupuri de manifestanţi, au fost masate efective importante ale forţelor de ordine.

Prefectul de poliţie din Paris a facut un apel la calm şi a spus că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost întreruptă pe bulevardul Champs Élysée. Peste 2500 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în capitala Franţei pentru această zi de proteste.

Mişcarea vestelor galbene a început în urmă cu un an, în semn de protest faţă de creşterea accizelor la combustibili şi a mers până la contestarea preşedintelui Emmanuel Macron şi a guvernului condus de Édouard Philippe.

Similare
RECOMANDĂRI