VIDEO. Imaginea zilei în lume. Omagiu european pentru victimele pandemiei din Spania, unul dintre cele mai afectate state ale UE
Vizualizari:

VIDEO. Imaginea zilei în lume. Omagiu european pentru victimele pandemiei din Spania, unul dintre cele mai afectate state ale UE

Liderii instituţiilor europene, Ursula von der Leyen – preşedinta Comisiei Europene, David Sassoli – preşedintele Parlamentului European, Charles Michel – preşedintele Consiliului European, Înaltul Reprezentat al UE pentru politică externă – Josep Borrell şi secretatul general al NATO – Jens Stoltenberg, au participat la Madrid pentru a comemora cele peste 28.000 de victime din Spania în urma pandemiei.

Spania rămâne statul membru al Uniunii Europene care a înregistrat până în prezent cele mai multe cazuri de coronavirus 304,574 şi 28.413 de victime, scrie Calea Europeană.Comisia Europeană a hotărât să fie mai vigilentă şi a luat măsuri imediate pe termen scurt pentru a creşte gradul de pregătire a UE în materie de sănătate pentru apariţia focarelor de COVID-19: ”Vigilenţa continuă şi reacţia rapidă din partea Comisiei şi a statelor membre sunt esenţiale în prezent pentru ca răspândirea virusului să poată fi stopată şi pentru a se evita impunerea unor noi restricţii generalizate de deplasare a persoanelor”.

Statele membre îşi coordonează din ce în ce mai mult răspunsul, ceea ce este absolut esenţial pentru a garanta că epidemia este ţinută sub control în întreaga UE. 

”Virusul nu se opreşte la frontierele UE. Comisia va continua să se coordoneze cu alţi actori globali, inclusiv ONU şi OMS, pentru a asigura răspunsul internaţional necesar la această ameninţare globală la adresa sănătăţii, inclusiv accesul echitabil la un posibil vaccin împotriva COVID-19”.
Similare
RECOMANDĂRI