Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Franţa: Scandalul laptelui praf contaminat cu salmonella ia amploare. Părinţii susţin că sunt sute de bebeluşi afectaţi

În Franţa, ia amploare ancheta asupra grupui francez Lactalis, care în Romania deţine mărcile Albalact, Dorna Lactate şi Parmalat. Distribuitori de marcă din Franţa au recunoscut că nu au retras imediat de la vânzare produsele presupus contaminate cu salmonella, după ce au aflat de acest lucru. Mai mulţi părinţi, organizaţi într-o asociaţie, sunt extrem de nemultumiţi şi arată cu degetul spre autorităţi şi spre conducerea Lactalis.

Părinţii bebeluşilor care s-au îmbolnăvit, în Franţa, după ce au consumat produse Lactalis contaminate cu Salmonella sunt foarte supăraţi şi spun că autorităţile ascund adevărata situaţie.

Până acum au fost anunţate 35 de cazuri de bebeluşi bolnavi, însă părinţii spun că de de fapt este vorba de cel puţin 200 de îmbolnăviri şi de 60 de internări.

Marii distribuitori au fost şi eu acuzaţi că au păstrat pe rafturi produsele Lactalis, deşi ştiau că trebuie să le retragă de la vânzare.

Grupul francez Lactalis are afaceri peste tot în lume, inclusiv în România, iar părinţii bebeluşilor, guvernul şi preşedintele vor să afle cine este responsabil.

Şeful statului francez este ferm şi spune că nicio greşeală nu va fi trecută cu vederea.

Nu va fi nicio toleranţă în domeniu şi cei care sunt vinovaţi vor fi sancţionaţi, iar inspecţiile vor fi intensificate”, spune preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Purtătorul de cuvânt Lactalis s-a scuzat pentru situaţia creată şi a spus că de la retragerea primelor loturi de produse, Lactalis a colaborat cu toate instituţiile statului. Grupul francez vrea să recâştige încrederea consumatorilor chiar dacă acum este o perioadă foarte grea.

Autorităţile spun că va urma o altă serie de controale la distribuitori, farmacii, creşe şi grădiniţe pentru a vedea dacă produsele Lactalis, posibil contaminate cu Salmonella, au fost sau nu retrase. În majoritate, acestea provin de la fabrică din Craon, acum închisă.

În România, producătorul francez este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

În decembrie 2017, când a izbucnit scandalul în Franţa, România nu a primit nicio notificare oficială cu privire la retragerea unor loturi de lapte praf produse de compania franceză Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella, iar dacă era o problemă sistemul rapid de alertă intra automat în funcţiune şi în câteva minute ştia toată Europa ce se întâmplă, declara ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Similare