VIDEO. Focare de COVID-19 în Franţa. Masca de protecţie este obligatorie în spaţii deschise în mai multe localităţi
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Focare de COVID-19 în Franţa. Masca de protecţie este obligatorie în spaţii deschise în mai multe localităţi

În Franţa, masca începe să devină obligatorie şi în spaţiile exterioare în multe localităţi sau zone de litoral. Populaţia tinde să se relaxeze iar numărul focarelor este în creştere. Autorităţile cer prudenţă şi spun că virusul circulă în continuare pe teritoriul Hexagonului. În 9 departamente indicele de contaminare a crescut iar medicii cer cu insistenţă respectarea distanţării şi a măsurilor de protecţie, potrivit stiriletvr.ro


Lille, Biarritz, Saint-Malo, Le Touquet, Orléans sunt doar câteva dintre localităţile în care masca a devenit obligatorie şi pe străzi sau în zonele aglomerate, nu numai în spaţiile publice închise.

 

O măsură primită diferit, dar care, dacă nu este respectată, este urmată de amenzi.

Cele mai multe focare au apărut în zonele de sud şi de sud-vest, precum şi în regiunea pariziană. Aici s-a observat că populaţia s-a relaxat în faţa măsurilor de protecţie.

Autorităţile fac apeluri repetate la prudenţă şi iau măsuri care să limiteze apariţia unui al doilea val sau o nouă perioadă de izolare care ar pune presiune pe sistemul sanitar şi ar adânci şi criza economică.

Dacă masca va deveni treptat obligatorie în spaţiile exterioare în mai toate localităţile, atunci se va pune din nou problema stocurilor.

Guvernul anunţă că farmaciile şi magazinele au măşti suficiente şi că cei fără resurse financiare vor primi gratuit măşti.

În Franţa sunt peste 187 de mii de cazuri confirmate Covid-19, numărul focarelor a ajuns la 157 iar numărul deceselor se apropie de 30 300.

Similare
RECOMANDĂRI