VIDEO. Explozie de proporţii greu de imaginat într-un oraş din Nigeria
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Explozie de proporţii greu de imaginat într-un oraş din Nigeria

Cel puţin o persoană a murit într-o suburbie din oraşul nigerian Lagos, după o serie de explozii care au distrus conductele de petrol aflate în apropierea locuinţelor. De vină, spun autorităţile, ar fi hoţii de combustibil.

Există însă şi un alt incident grav produs în acelaşi timp şi care ar putea avea legătură cu exploziile. Un preot din cartierul respectiv a folosit o sticlă cu benzină în loc de cea cu apă, în cadrul unei ceremonii de botez. El l-a stropit pe un enoriaş cu lichidul inflamabil, iar câteva picături au căzut în zona lumânărilor. Enoriaşul stropit cu benzină a murit ars de viu, iar preotul a suferit arsuri grave pe faţă şi braţe. Aparent, focul s-a extins necontrolat din biserică şi a ajuns la conducta de petrol din apropierea acesteia, după care a urmat o explozie de proporţii.

În înregistrările care au apărut pe internet sunt surprinse flăcările şi norii de fum negru, care se întind de-a lungul unui drum, ca o perdea de foc şi pâclă. În apropiere sunt mai multe locuinţe. 

„Aceasta este explozia unei conducte de petrol pe proprietatea Gloryland, produsă în această dimineaţă. Conducta! Conducta! Conducta! Conducta tocmai a explodat. E nevoie să vină aici acum rapid toate serviciile de urgenţă” - se aud strigând oamenii în această înregistrare.

Similare
RECOMANDĂRI