VIDEO. Executivul spaniol a decis să prelungească până pe 26 aprilie măsurile de izolare
Vizualizari:

VIDEO. Executivul spaniol a decis să prelungească până pe 26 aprilie măsurile de izolare

În Spania, şi mai multe victime decât în Italia, în ultima zi: peste 800! Totalul deceselor din regat se apropie de 11.800. Guvernul de la Madrid rămâne precaut şi hotărăşte să prelungească starea de urgenţă cu încă 15 zile. În tot acest timp, în spitale, cadrele medicale sunt alături de bolnavii cărora încearcă să le aline suferinţa şi altfel, potrivit stiriletvr.ro.


Maria şi fiica ei, Marta, sunt internate de 3 săptămâni în spital şi până acum nu s-au văzut decât prin apeluri video. Medicii de la spitalul din Madrid au făcut însă un efort şi le-au internat pe cele două paciente - mamă şi fiică - în aceeaşi cameră.

Bătălia cu noul coronavirus se dă în secţiile de Terapie Intensivă, care au nevoie în continuare de materiale medicale, în ciuda eforturilor depuse până acum de autorităţile spaniole pentru achiziţionarea lor.

Guvernul spaniol a repartizat în ultimele zile peste 34 de milioane de materiale sanitare, dar spitalele din toată ţara continuă să ceară măşti, mănuşi, ochelari, combinezoane, dezinfectant şi aparate pentru respiraţie artificială.

Mai multe firme spaniole se implică deja în producţia materialelor de protecţie medicală. Guvernul a încheiat un contract cu o fabrică din Madrid, care va livra zilnic 100 de aparate pentru respiraţie artificială.

Pedro Sanchez , premierul Spaniei: "Nu există nici o îndoială că, dacă suntem uniţi, nu numai că vom salva vieţi, în ciuda datelor pe care din păcate le vedem, dar vom câştiga şi lupta împotriva virusului".

Spania a reuşit să evite blocajul sistemului sanitar deocamdată, iar măsurile de izolare s-au dovedit a fi eficiente, drept pentru care guvernul a decis să le prelungească până la 26 aprilie.

Similare
RECOMANDĂRI