VIDEO. Destinaţiile europene pentru sporturile de iarnă se redeschid
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Destinaţiile europene pentru sporturile de iarnă se redeschid

Destinaţiile europene pentru sporturile de iarnă se redeschid una câte una. Pârtiile sunt deja pline în staţiuni din Austria şi Franţa, unde turiştii şi localnicii speră că anul acesta vor avea un sezon cu mai puţine restricţii impuse din cauza pandemiei.La gheţarul de lângă Soelden, in Austria, schiorii se bucură deja de pârtii si zapada numai buna pentru sportul lor favorit. Mulţi sunt bucuroşi să se întoarcă şi intenţionează să vină din nou în sărbătorile de Crăciun.

MARIA VAN DE WERKEN, turistă din Olanda: „Adorăm să schiem, munţii şi tot ce e în jur, aerul curat, soarele”.

NATALIE PETERSEN, turistă din Danemarca: „Priveliştea! E foarte frumos aici!”.

ULF SALZ, turist din Germania: „Nu am putut s aschiem sezonul trecut. Aşa că profităm acum, când e din nou posibil”.

Deocamdata, pe partiile din Tyrol sunt localnici sau turisti straini care au la ei certificatul verde european, care atesta vaccinarea, trecerea prin boala sau testarea recenta - un document pe care l-au aratat la intrarea in tara. Alte restrictii nu se aplica pentru schiori. Dar guvernul de la Viena atrage atentia ca va inaspri regulile, daca se constata o crestere a numarului pacientilor cu covid din spitale, de la terapie intensiva.

1.000 de entuziasti s-au strans in statiunea Tignes din Franta pentru a sarbatori deschiderea sezonului - deocamdata, doar francezi. Nu au nevoie de certificat verde pentru accesul la partiile de schi, iar masca e obligatorie doar in teleschiuri.

„E fericire în stare pură! E cald, e frumos. Am tânjit după aşa ceva în toată perioada asta cu covid”.

Evolutia situatiei sanitare din Europa ii determina pe adminsitratorii staitunilor de schi de peste tot sa atraga atentia ca regulile se pot schimba de la o zi la alta. Iar turistii sunt indemnati sa se informeze foarte bine inainte de a porni la drum.
Similare
RECOMANDĂRI