Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Autostrăzi blocate de viscol, în Spania. Mii de oameni au stat captivi în maşini sau au înnoptat în săli de sport

În Spania, mii de oameni au stat toată noaptea în maşini sau în săli de sport, pentru că viscolul a blocat mai multe autostrăzi. Până şi în Granada a nins, iar ruta spre celebrul Palat Alhambra a fost temporar închisă. Cel mai grav e în zona Madridului, unde se lucrează la deszăpezire. Sunt oameni care au stat chiar şi 15 ore în maşini. Mai multe detalii a dat la Telejurnal corespondentul TVR în Spania, Felix Damian.

Spania trăieşte prima ninsoare a anului. Zăpada a blocat mai multe autostrăzi chiar acum, când foarte mulţi spanioli se întorc acasă din vacanţa de Crăciun.

Autorităţile spaniole au fost luate prin surprindere în unele zone din centrul şi nordul peninsulei, dar şi în Granada, în sud.

Cea mai gravă situaţie este pe autostrada care leagă Segovia de Madrid, unde au fost blocate sute de maşini toată noaptea. Multe familii cu copii au stat în maşini. Unele au rămas fără motorină.

Câteva sute de oameni, între care bătrâni şi copii mici, s-au refugiat peste noapte într-o benzinărie din Segovia.

Militarii de la protecţia civilă au mers pe jos, prin zăpadă, mai mulţi km, ca să le ducă alimente, dar şi biberoane sau scutece pentru bebeluşi.

Sute de oameni erau încă blocaţi pe această autostradă, duminică după-amiază. În acest timp, echipele de protecţie civilă au deszăpezit.

Cetăţenii denunţă lipsa de informaţie şi de pregătire a autorităţilor.

Situaţii similare au fost şi în Navarra, în nordul Spaniei. Căderile de zăpadă au întrerupt circulaţia pe o autostradă şi 1400 de persoane au fost adăpostite peste noapte într-o localitate din regiune.

Meteorologii anunţă ninsori în continuare în centrul şi în nordul Spaniei, iar autorităţile le recomandă şoferilor să se informeze din timp şi să folosească cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante.

Similare