Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

VIDEO. Al treilea caz de dezertare a unui militar din Coreea de Nord

Militarul nord-coreean care a fost ranit ieri, in timp ce dezerta, a fost operat în Coreea de Sud şi este în stare stabilă dar grava. Anunţul a fost făcut azi de medici şi responsabili militari. Soldatul a fost împuşcat de trupele nord-coreene în zona demilitarizată dintre cele două Corei.

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene, Roh Jae-Cheon, a spus că militarul ranit a fost recuperat de trei militari sud-coreeni în zona de frontieră. El a folosit, iniţial, un autovehicul pe care a fost nevoit apoi să-l abandoneze în vecinătatea liniei de demarcaţie dintre cele două Corei.
 
Purtătorul de cuvânt al statului-major sud-coreean a mai spus că militarii nord-coreeni au tras de cel puţin 40 de ori în direcţia militarului fugar. Armata sud-coreeană a precizat că în timpul ce acesta dezerta nu s-au înregistrat schimburi de focuri între Nord şi Sud şi că niciun militar sud-coreean sau american nu a fost rănit. Zona Comună de Securitate de la Panmunjon este singurul sector demilitarizat unde armatele celor două Corei se află faţă în faţă. Acesta este al treilea caz de dezertare a militarilor nord-coreeni, primul având loc în 1998, iar altul chiar în acest an.
Similare