Venezuela: Deputaţii opoziţiei vor fi judecaţi pentru "atentatul" asupra lui Maduro, anunţă Adunarea constituantă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Venezuela: Deputaţii opoziţiei vor fi judecaţi pentru "atentatul" asupra lui Maduro, anunţă Adunarea constituantă

Adunarea constituantă din Venezuela va declanşa miercuri un proces care vizează traducerea în justiţie a deputaţilor acuzaţi că sunt implicaţi în presupusul atac cu drone asupra preşedintelui Nicolas Maduro de sâmbătă, a anunţat marţi acest for legislativ care dispune de puteri nelimitate, relatează AFP.

Preşedintele Adunării constituante, Diosdado Cabello, a convocat o sesiune care va avea drept unic punct pe ordinea de zi "suprimarea imunităţii parlamentare a deputaţilor implicaţi" în "atentatul" împotriva lui Nicolas Maduro, notează agerpres.ro.

Simultan, Nicolas Maduro l-a implicat pe opozantul Julio Borges, fost preşedinte al Parlamentului în prezent în exil, în "atentatul" cu drone încărcate cu explozibil a cărui ţintă susţine că a fost sâmbătă, în timpul unei ceremonii militare de la Caracas.

Julio Borges este una dintre figurile cele mai cunoscute ale opoziţiei venezuelene. Preşedintele Maduro l-a acuzat pe Julio Borges şi pe un alt deputat al opoziţiei, Juan Requesens, de implicare în acest "atentat", în cadrul unei lungi alocuţiuni difuzate la postul de radio şi televiziunea oficiale.

Formaţiunea de opoziţie din care face parte Requesens, Primero Justicia, a anunţat că deputatul şi sora sa au fost arestaţi marţi de serviciul venezuelean de informaţii, Sebin.

"Deputatul Juan Requesens şi sora sa Rafaela au fost capturaţi şi loviţi de 14 bărbaţi din cadrul Sebin", a scris Primero Justicia pe contul său de Twitter.
Similare
RECOMANDĂRI