Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ursula von der Leyen a preluat oficial funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel şi-a început mandatul de preşedinte al Consiliului European

Ursula von der Leyen a preluat, ieri, oficial funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel şi-a început mandatul de preşedinte al Consiliului European. Ceremonia s-a desfăşurat la Bruxelles şi a marcat 10 ani de la semnarea Tratatului de la Lisabona, prin care s-au pus bazele Constituţiei UE.

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că noii lideri ai UE au datoria de a păstra viu spiritul Tratatului de la Lisabona şi de a supraveghea respectarea angajamentelor asumate.
 
La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că europenii au mari aşteptări de la noile echipe ale instituţiilor europene. El a precizat că Tratatul de la Lisabona, semnat acum 10 ani, oferă o oportunitate, în special pentru lupta împotriva schimbărilor climatice.
 
La ceremonia de duminică au mai participat noul preşedinte al Parlamentului European, David Sassoli, şi noua şefă a Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde. Ei s-au alăturat mesajului transmis de noii lideri ai Comisiei Europene şi Consiliului European, pledând pentru un rol mai proeminent al blocului comunitar pe arena internaţională.
Similare
RECOMANDĂRI