Un mort şi trei răniţi într-un incident armat la un liceu din SUA
Sursa foto:Antena3 Vizualizari:

Un mort şi trei răniţi într-un incident armat la un liceu din SUA

Un adolescent a fost ucis miercuri şi alţi trei au fost răniţi într-un schimb de focuri la un liceu din statul Washington, în nord-vestul SUA, potrivit presei locale şi autorităţilor, relatează AFP.

Postul de televiziune KXLY a relatat, în baza declaraţiilor unor elevi, că cel care a deschis focul este şi el elev al acestei şcoli. Potrivit postului de televiziune KREM, care îl citează pe un purtător de cuvânt al pompierilor, Brian Schaeffer, un licean a fost ucis. 

Conducerea spitalului Sacred Heart din Spokane a confirmat, la rândul ei, că alţi trei elevi au fost spitalizaţi şi se află în stare stabilă. Poliţia din Spokane, o localitate situată la cinci ore de mers cu maşina la est de Seattle, a indicat că un suspect a fost arestat.

"Tirul de focuri la liceul Freeman din această dimineaţă ne frânge inimile", a comentat guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, într-un comunicat.

Incidentul armat a avut loc în jurul orei locale 10:00 (17:00 GMT) la liceul Freeman High din Rockford, lângă Spokane. Şcolile învecinate şi liceul Freeman au fost închise până la intervenţia poliţiei şi a echipelor medicale. Ulterior, poliţia din Spokane a indicat pe Twitter că şcolile din districtul Freeman s-au închis din cauza "unor focuri de armă" şi că "mai mulţi agenţi şi personal medical se află la faţa locului". Poliţiştii au examinat liceul "bucată cu bucată, etaj după etaj", a adăugat biroul şerifului din micul oraş Spokane pe Twitter.

Elevii intervievaţi de postul local KXLY au declarat că şcoala lor a fost închisă şi a durat aproximativ 30 de minute în timpul cărora copiii şi profesorii trebuiau să se ascundă şi să rămână tăcuţi.

Într-o şcoală mică ca Freeman "toţi se cunosc", spune unul dintre elevi, potrivit căruia presupusul trăgător "nu a făcut niciodată nimănui vreun rău". El mai spune că acesta avea o neînţelegere cu liceanul care a fost ucis, dar că nu este sigur că l-a vizat în mod expres.

Similare