Un kamikaze s-a detonat în apropierea unei baze militare din sudul Filipinelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un kamikaze s-a detonat în apropierea unei baze militare din sudul Filipinelor

Un kamikaze care purta abaya a detonat o bombă în afara unei baze militare din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile locale, adăugând că nu au fost semnalate alte victime, relatează AFP.

Atacurile sinucigaşe sunt foarte rare în arhipelag, dar acesta este al patrulea din iulie 2018. Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat precedentele trei atacuri.

Într-un comunicat, armata a indicat că atacatorul sinucigaş care a lovit duminică în insula Jolo ''părea străin'', purtând ţinuta tradiţională pentru femei abaya. Însă autorităţile nu au fost în măsură să confirme cu certitudine identitatea atacatorului.

Atacul nu a fost revendicat şi a survenit în urma unui atac revendicat de SI care s-a soldat cu opt răniţi în insula Mindanao, unde trăieşte o puternică minoritate musulmană.

Musulmanii luptă din anii '70 pentru autonomia sau independenţa sudului arhipelagului, cu populaţie majoritar catolică, pe care îl consideră teritoriul lor ancestral. Această insurecţie s-a soldat cu 150.000 de morţi.


 
Similare
RECOMANDĂRI