Un grup de femei din Japonia au lansat campania KuToo împotriva obligativităţii purtării tocurilor înalte la serviciu
Sursa foto:Twitter Vizualizari:

Un grup de femei din Japonia au lansat campania KuToo împotriva obligativităţii purtării tocurilor înalte la serviciu

Un grup de femei din Japonia au înaintat luni o petiţie guvernului pentru a protesta împotriva obligativităţii de a purta pantofi cu tocuri înalte la serviciu, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Campania, desfăşurată sub sloganul „#KuToo”, un joc de cuvinte între „kutsu” („pantof”) şi „kutsuu” (durere), a fost iniţiată de actriţa Yumi Ishikawa şi a reunit rapid susţinerea a 19 mii de persoane din mediul online.

Militantele subliniază că este aproape imposibil să renunţi la tocurile înalte atunci când eşti în căutarea unui loc de muncă sau după ce te angajezi într-un birou.

„Astăzi, am depus o petiţie pentru a solicita o lege care să interzică angajatorilor să impună femeilor purtarea tocurilor înalte, lucru care reprezintă discriminare sexuală şi constituie hărţuire”, a declarat Ishikawa reporterilor, după ce s-a întâlnit cu responsabili din ministerul Muncii.

Printre oficialii care au participat la întâlnire, „a fost o femeie care s-a declarat în favoarea petiţiei noastre (...). Aceasta ne-a spus că este pentru prima dată când o asemenea cerere este înaintată ministerului”, a declarat Ishikawa, adăugând că „este un prim pas”.

Niciun responsabil din minister nu a putut fi contactat până la ora difuzării ştirii pentru a comenta iniţiativa, precizează AFP.

Un mesaj publicat pe Twitter în care Ishikawa deplângea obligativitatea de a purta tocuri înalte pentru a obţine un loc de muncă într-un hotel a devenit viral, fapt care a determinat-o ca anul acesta să lanseze campania #KuToo.

„Mi-am dat seama că atât de multe persoane au aceeaşi problemă şi am decis să lansez această campanie”, a explicat aceasta.

În 2017, în provincia Columbia Britanică din Canada a interzis companiilor să impună angajatelor purtarea tocurilor înalte, calificând această practică drept periculoasă şi discriminatorie.

Similare
RECOMANDĂRI