Un expert în apărarea nord-coreeană afirmă că Phenianul se pregăteşte să testeze o rachetă lansată de pe un submarin
Sursa foto:Cotidianul.ro Vizualizari:

Un expert în apărarea nord-coreeană afirmă că Phenianul se pregăteşte să testeze o rachetă lansată de pe un submarin

Fotografii recente din satelit par să indice pregătirea unui test de lansare a rachetelor balistice de pe un submarin nord-coreean, susţine un expert citat de AFP.

Joseph Bermudez, specialist în apărarea Coreii de Nord şi în domeniul informaţiilor, a prezentat fotografii pe site-ul internet "38 North" al Institutului SUA/Coreea al Universităţii Johns Hopkins. După părerea sa, fotografiile ar putea ilustra pregătirile de lansare a unei rachete balistice mare-sol (SLBM). Ele prezintă lucrul la o rachetă experimentală pentru un submarin de tip SINPO, la şantierul naval Mayang-do, care este folosit ca bază pentru submarine. Fie se ameliorează sistemele de lansare de pe submarin, fie se dezvoltă o versiune mai avansată a unei SLBM de tip Pukguksong-1.

Imaginile au fost surprinse recent de un satelit comercial şi sugerează că regimul de la Phenian accelerează dezvoltarea componentei maritime a forţelor sale nucleare, a arătat Bermudez.

Racheta Pukguksong-1 a fost testată prima dată pe 24 august 2016, când a parcurs o traiectorie de 500 de kilometri în direcţia Japoniei. Ulterior, preşedintele nord-coreean, Kim Jong-Un, a afirmat că teritoriul continental al Statelor Unite poate fi lovit de pe un submarin din Pacific. Pregătirile observate acum de Bermudez sunt similare celor dinaintea lansării de anul trecut.

Similare